Ik wil helpen om voor onze aarde te zorgen

Hier zijn enkele veelvoorkomende functies waarvoor je kunt solliciteren na het behalen van een MBO diploma Aarde en Klimaat:

Milieutechnicus

Als milieutechnicus werk je aan het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor milieugerelateerde problemen. Je kunt betrokken zijn bij het beoordelen van de milieueffecten van bouwprojecten, het uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek of het adviseren van bedrijven over duurzaamheidspraktijken.

Duurzaamheidsadviseur

Als duurzaamheidsadviseur help je organisaties bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het implementeren van milieuvriendelijke praktijken. Je kunt betrokken zijn bij het uitvoeren van audits, het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid en het adviseren over energiebesparing en afvalbeheer.

 

 

Klimaatonderzoeksassistent

In deze rol werk je samen met wetenschappers en onderzoekers aan het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot klimaatverandering. Je kunt betrokken zijn bij veldwerk, gegevensverwerking en het assisteren bij het opstellen van onderzoeksrapporten.

Milieueducator

Als milieueducator help je anderen bewust te worden van milieukwesties en stimuleer je duurzaam gedrag. Je kunt werken in educatieve instellingen, natuurcentra of non-profitorganisaties en activiteiten organiseren, workshops geven en lesmateriaal ontwikkelen.

Duurzaamheidscoördinator

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en implementeren van duurzaamheidsinitiatieven binnen een organisatie. Je werkt samen met verschillende afdelingen om duurzaamheidsdoelstellingen te formuleren, bewustwording te creëren en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen.

 

Onthoud dat het niet alleen gaat om je diploma, maar ook om je vaardigheden en ervaring. Als je extra cursussen volgt of speciale certificaten behaalt, maak je nog meer kans op een topbaan!

Opleidingen in de Aarde en Klimaat

Medewerker voeding en technologie

Medewerker dierverzorging

Aarde en klimaat

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht