Ik ben gek op dieren

Met een MBO-opleiding in Dierenverzorging op niveau zijn er verschillende leuke beroepen waar je naartoe kunt werken! Als je van dieren houdt en graag voor ze wilt zorgen, zijn er veel mogelijkheden voor jou. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt worden:

Dierenverzorger in een dierenasiel

Je kunt werken met verschillende soorten dieren, zoals honden, katten, konijnen en vogels, en zorgen voor hun welzijn, voeding en gezondheid. Je helpt bij het vinden van nieuwe thuis voor dieren en kunt betrokken zijn bij het socialiseren en trainen van dieren.

Dierenverzorger in een dierentuin

In een dierentuin kun je werken met exotische dieren zoals leeuwen, tijgers, olifanten en apen. Je zorgt voor hun dagelijkse behoeften, zoals voeding, verzorging van het verblijf en gezondheidscontroles. Je kunt ook betrokken zijn bij educatieve activiteiten voor bezoekers.

 

 

Dierenverzorger bij een dierenartspraktijk

Je kunt assisteren bij de verzorging en behandeling van dieren in een dierenartspraktijk. Je helpt bij het voorbereiden van operaties, verzorgt de dieren na operaties en voert basisprocedures uit, zoals het nemen van bloedmonsters of het geven van medicatie.

Dierenverzorger in een kinderboerderij

Als je van boerderijdieren houdt, kun je werken op een kinderboerderij. Je verzorgt dieren zoals geiten, schapen, kippen en varkens. Je helpt bij het voeren, schoonmaken van de verblijven en kunt betrokken zijn bij educatieve activiteiten voor kinderen.

Hondentrimmer of -verzorger

Als je een speciale affiniteit hebt met honden, kun je een hondentrimmer of -verzorger worden. Je zorgt voor de vachtverzorging van honden, zoals wassen, knippen en borstelen, en je kunt ook advies geven over de juiste verzorging en voeding van honden.

Deze beroepen bieden je de mogelijkheid om met dieren te werken en bij te dragen aan hun welzijn. Het is belangrijk om te onthouden dat elk beroep zijn eigen vereisten heeft en dat je mogelijk extra opleiding of ervaring nodig hebt. Als je gepassioneerd bent over dierenverzorging, zijn er veel kansen om een carrière te vinden waar je van zult genieten!

 

Dierverzorging

Medewerker dierverzorging

Profiel Wildlife en nature

Bedrijfsleider dierverzorging

Komende evenementen

Sorry, no posts matched your criteria.

Ga terug naar de overzicht