Elektro & Installatietechniek

Ontwerpen, installeren, leidinggeven, onderhouden en monteren. Werken in de Elektro- en Installatietechniek is veelzijdig en afwisselend. Door steeds verdergaande technische vernieuwingen en focus op duurzaamheid wordt het werk steeds breder en nog interessanter. En het toekomstperspectief is goed.

Toekomstgericht Techniekonderwijs

Bij MBO College Almere stel jij zelf je Techniekopleiding samen. Jij bepaalt waarin je je wilt specialiseren of je kiest ervoor om breed opgeleid te worden.
Je kunt kiezen uit verschillende cursussen die aangeboden worden door allerlei technische bedrijven. Zo leer je niet alleen goede technische skills; je bent straks veel beter voorbereid op de snelle ontwikkelingen in de technische sector. Lees hier meer over Toekomstgericht Techniekonderwijs.

Dynamiek in techniek

Elektrotechniek is actie. Of het nu gaat om de zelfsturende en de elektrische auto of de modernste klimaatbeheersingssystemen. Ze hebben allemaal met elektrotechniek te maken. Ook wordt het breed ingezet voor veiligheid, gezondheid, milieu en gebruiksgemak. Door communicatie tussen systemen kun je bijvoorbeeld via je smartphone en wifi nu ook apparaten, verlichting en verwarming aansturen. Deze sector is volop in beweging!

 

 

Modernste systemen

Dit is een snel groeiende sector. Logisch, want er worden op dit moment enorm veel huizen en bedrijfspanden gebouwd en gerenoveerd. Als monteur of technicus zorg je in al die woningen en kantoorpanden voor het comfort. Je ontwerpt of installeert de modernste aircosystemen, plaatst de nieuwste verwarmingsinstallaties en richt de meest luxueuze badkamers in. Robotica, sensoren en data spelen dan ook een steeds grotere rol.

Je werkt niet op een vaste plaats en het werk is afwisselend. Je komt bij veel bedrijven over de vloer. Daarom is het belangrijk dat je goed met klanten kunt omgaan.

Toekomst & duurzaamheid

Wie nu voor een opleiding in de techniek kiest, werkt aan de toekomst. Techniek is overal en de rol van techniek wordt alleen maar groter. In de opleidingen denk je na over duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld over het opwekken van energie of energiezuinigheid. Maar ook hoe ouderen of mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig, comfortabel en veilig thuis kunnen wonen. Duurzaamheid is dan ook een vast onderdeel van het lesprogramma.

En je eigen toekomst? Er zijn te weinig elektro- en installatietechnici in Nederland en er is een grote behoefte aan goed opgeleide vakmensen. Bedrijven staan letterlijk op je te wachten. Kies je voor een opleiding in de Elektro- of Installatietechniek, dan kies je voor goede carrièrekansen.

 

Opleidingen in de Aarde en Klimaat

Werkvoorbereider Installaties BBL

Tekenaar Werktuigkundige Installaties

Tekenaar Ontwerper Werktuigkundige Installaties BOL

Tekenaar Ontwerper Elektrotechniek BOL

Technicus Water BOL

Technicus Industriële Koude- en Klimaatsystemen BOL

Technicus Gas BBL

Technicus Elektrotechnische Installaties In De Gebouwde Omgeving BOL

Technicus Elektrotechnische Industriële Systemen en Installaties BBL

Komende evenementen

Sorry, no posts matched your criteria.

Ga terug naar de overzicht