Ik wil ondernemen

Het mooie van het studeren van handel & ondernemen op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

 

Een studie in handel & ondernemen op mbo-niveau biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Ondernemer

Met een achtergrond in handel & ondernemen kun je je eigen bedrijf starten. Of je nu een webwinkel wilt beginnen, een restaurant wilt openen of een creatieve onderneming wilt opzetten, deze studie biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn als ondernemer.

Verkoopmedewerker

Je kunt aan de slag als verkoopmedewerker in een winkel, waar je verantwoordelijk bent voor het adviseren van klanten, het afhandelen van transacties en het bijhouden van de voorraad. Deze rol geeft je de mogelijkheid om ervaring op te doen in de detailhandel en klantenservice.

 

 

 

Accountmanager

Met een opleiding in handel & ondernemen kun je ook een carrière als accountmanager nastreven. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met klanten, het genereren van nieuwe zakelijke kansen en het behalen van verkoopdoelstellingen.

Inkoper

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor het selecteren en aankopen van producten of diensten voor een bedrijf. Je zult onderhandelen met leveranciers, prijs- en kwaliteitsanalyses uitvoeren en zorgen voor een efficiënte voorraadbeheer.

 

Evenementenorganisator

Met jouw kennis van handel & ondernemen kun je ook aan de slag als evenementenorganisator. Je kunt betrokken zijn bij het plannen, coördineren en uitvoeren van verschillende evenementen, zoals conferenties, beurzen, festivals en zakelijke bijeenkomsten.

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in handel & ondernemen. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

 

 

Opleidingen in Handel & Ondernemen

Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)

Junior Manager Groothandel

E-commerce Specialist

Komende evenementen

Open huis

12 december 2024

Ga terug naar de overzicht