Ik wil dingen visueel vormgeven

Het mooie van het studeren van Media & Vormgeving op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Een studie in Media & Vormgeving op mbo-niveau biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen

Grafisch vormgever

Met een achtergrond in Media & Vormgeving kun je aan de slag als grafisch vormgever. Je kunt betrokken zijn bij het creëren van visuele ontwerpen voor verschillende media, zoals logo’s, posters, brochures, websites en sociale media-content.

Webdesigner

Als webdesigner ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van aantrekkelijke en functionele websites. Je kunt werken met verschillende tools en programmeertalen om websites te ontwikkelen die gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk zijn.

 

Fotograaf

Met jouw kennis van media en vormgeving kun je ook een carrière nastreven als fotograaf. Je kunt je richten op verschillende gebieden, zoals portretfotografie, landschapsfotografie, modefotografie of reclamefotografie. Je kunt werken als freelancer of in dienst van een fotografiebedrijf.

Videograaf

Als videograaf ben je betrokken bij het filmen en bewerken van video’s voor verschillende doeleinden, zoals bedrijfspromotie, evenementregistratie of creatieve projecten. Je kunt leren hoe je camera-apparatuur bedient, shots samenstelt en video’s bewerkt met behulp van videobewerkingssoftware.

Webdeveloper

Hier bouw je websites en toffe webapplicaties. Je leert verschillende computertalen om dit te kunnen doen.

Animator

Met een achtergrond in Media & Vormgeving kun je ook aan de slag als animator. Je kunt betrokken zijn bij het maken van geanimeerde video’s, motion graphics en visuele effecten. Je kunt werken in de filmindustrie, de reclamewereld, de gamingindustrie of animatiestudio’s.

 

Opleidingen in de Media & Vormgeving

Content Creator

Mediavormgever

Komende evenementen

Open huis

12 december 2024

Ga terug naar de overzicht