Ik fix graag dingen

Het mooie van het studeren van Onderhoudstechniek op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in Onderhoudstechniek, zijn er verschillende carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een solide basis in technisch onderhoud en reparatie van machines en apparatuur. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen:

Onderhoudstechnicus

Met een achtergrond in Onderhoudstechniek kun je aan de slag als onderhoudstechnicus. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparatie en het oplossen van storingen in machines en apparatuur. Je werkt vaak binnen productiebedrijven, fabrieken of technische diensten.

Service- en onderhoudsmonteur

Je kunt werken als service- en onderhoudsmonteur, waarbij je verantwoordelijk bent voor het onderhouden en repareren van technische installaties bij klanten. Dit kan variëren van verwarmings- en koelsystemen tot beveiligings- en elektrotechnische installaties.

 

 

Elektrotechnisch monteur

Met jouw kennis van Onderhoudstechniek kun je ook een carrière nastreven als elektrotechnisch monteur. Je bent gespecialiseerd in het onderhouden, installeren en repareren van elektrische systemen en apparatuur. Dit kan variëren van het oplossen van elektrische storingen tot het installeren van nieuwe elektrische systemen.

Werktuigbouwkundig monteur

Als werktuigbouwkundig monteur ben je betrokken bij het onderhoud, de reparatie en het installeren van mechanische systemen en machines. Dit kan variëren van het vervangen van onderdelen tot het uitvoeren van preventief onderhoud en het verhelpen van mechanische storingen.

Technisch inspecteur

Met een achtergrond in Onderhoudstechniek kun je ook aan de slag als technisch inspecteur. Je voert inspecties uit op machines en apparatuur om hun conditie en prestaties te beoordelen. Je analyseert de resultaten en geeft aanbevelingen voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in Onderhoudstechniek. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

 

Opleidingen in de Onderhoudstechniek

Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

Technicus Industriële Koude- en Klimaatsystemen

Werkvoorbereider Installaties

Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties (Utiliteit)

Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties (Woning)

Systeemontwerper Koude- en Klimaatsystemen

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht