Ik bedenk technische oplossingen

Het mooie van het studeren van Technology, Engineering & Design op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in Technology, Engineering & Design, zijn er verschillende carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een breed scala aan opties in de technische sector. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen:

Technisch tekenaar

Met een achtergrond in Technology, Engineering & Design kun je aan de slag als technisch tekenaar. Je bent verantwoordelijk voor het maken van gedetailleerde technische tekeningen en modellen van onderdelen, machines of constructies met behulp van computerondersteunde ontwerptools (CAD).

Werktuigbouwkundig technicus

Je kunt werken als werktuigbouwkundig technicus, waarbij je betrokken bent bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van mechanische systemen en machines. Je werkt vaak nauw samen met engineers en bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van technische berekeningen, het selecteren van materialen en het opstellen van technische specificaties.

 

 

Productontwerper

Met jouw kennis van Metaal & Mechatronica kun je aan de slag als CNC-operator. Je bedient en programmeert computergestuurde machines (CNC-machines) om nauwkeurige en complexe bewerkingen uit te voeren op metalen onderdelen. CNC-operators werken vaak in de metaalindustrie of bij machinefabrieken.

Elektrotechnicus

Als elektrotechnicus ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrische systemen en apparatuur. Je kunt betrokken zijn bij het werken met elektrische circuits, schakelkasten, bedrading en andere elektrische componenten.

Technisch onderzoeker

Met een achtergrond in Technology, Engineering & Design kun je ook werken als technisch onderzoeker. Je voert onderzoek uit naar technische vraagstukken, experimenteert met nieuwe technologieën en draagt bij aan de ontwikkeling en innovatie van nieuwe producten of processen

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in Technology, Engineering & Design. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

 

Opleidingen in de Metaal & Mechatronica

Basislasser

Constructiewerker

Eerste Monteur Mechatronica

Monteur Mechatronica

Technicus Mechatronica

Medewerker metaaltechniek – verspaner

Allround Constructiewerker

Allround Precisieverspaner

 

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht