Ik houd van experimenteren

Het mooie van het studeren van Toegepaste Biologie op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in Toegepaste Biologie, zijn er diverse carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een breed scala aan opties in de biologische en natuurwetenschappelijke sector. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen:

Laboratoriumtechnicus

Met een achtergrond in Toegepaste Biologie kun je aan de slag als laboratoriumtechnicus. Je werkt in laboratoria waar je betrokken bent bij het uitvoeren van experimenten, het analyseren van monsters en het verzamelen van gegevens. Je kunt werken in verschillende sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie of het milieubeheer.

Kwaliteitscontroleur

Je kunt werken als kwaliteitscontroleur in de voedingsmiddelenindustrie of andere sectoren waar productkwaliteit van groot belang is. Je controleert monsters en voert analyses uit om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de kwaliteitsnormen en wettelijke voorschriften.

 

 

Natuurbeheerder

Met jouw kennis van Metaal & Mechatronica kun je aan de slag als CNC-operator. Je bedient en programmeert computergestuurde machines (CNC-machines) om nauwkeurige en complexe bewerkingen uit te voeren op metalen onderdelen. CNC-operators werken vaak in de metaalindustrie of bij machinefabrieken.

Milieudeskundige

Met jouw kennis van Toegepaste Biologie kun je ook een carrière nastreven als milieudeskundige. Je bent betrokken bij het onderzoeken en evalueren van milieueffecten, het opstellen van milieurapporten en het adviseren van bedrijven en overheidsinstanties over milieukwesties.

Biotechnicus

Als biotechnicus werk je in de biotechnologische industrie, waar je betrokken bent bij het ontwikkelen en produceren van biologische producten. Je kunt werken in laboratoria waar je betrokken bent bij genetische modificatie, celkweek en de productie van medicijnen, voedingsstoffen of enzymen.

 

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in Toegepaste Biologie. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

Opleidingen in de toegepaste biologie

Maatwerktraject Toegepaste Biologie

Profiel Onderzoeker leefomgeving

Profiel Ecoloog

Profiel Adviseur leefomgeving

Natuurwerker

Komende evenementen

Sorry, no posts matched your criteria.

Ga terug naar de overzicht