Ik houd van avontuur

Het mooie van het studeren van Toerisme & Recreatie op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in Toerisme & Recreatie, zijn er diverse carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een breed scala aan opties in de toerisme- en recreatiebranche. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen::

Reisadviseur

Met een opleiding in Toerisme & Recreatie kun je aan de slag als reisadviseur. Je helpt klanten bij het plannen en boeken van hun vluchten, accommodaties, transport en activiteiten. Je hebt kennis van verschillende bestemmingen, reisroutes en reisdocumenten.

Eventmedewerker
Je kunt werken als eventmedewerker bij evenementenbureaus, hotels of congrescentra. In deze rol ben je betrokken bij het organiseren en coördineren van evenementen, zoals conferenties, beurzen,  maar ook bruiloften of festivals. Je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en voldoet aan de wensen van de klant.

 

 

Hotelmedewerker

Als hotelmedewerker zorg je voor een gastvrije en comfortabele ervaring voor hotelgasten. Je bent verantwoordelijk voor taken zoals in- en uitchecken,  het beantwoorden van vragen en het bieden van service. Als hotelmedewerker kun je werken in verschillende functies en afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan receptie, reserveringen, bediening, housekeeping of management.

Toeristisch gids

Met jouw kennis van Toerisme & Recreatie kun je aan de slag als toeristisch gids. Je begeleidt groepen toeristen en vertelt hen interessante feiten en verhalen over bezienswaardigheden, culturele plekken en historische locaties. Je hebt uitgebreide kennis van de bestemming en zorgt ervoor dat de groep een super leuke ervaring heeft.

Recreatiemedewerker

Als recreatiemedewerker werk je bij recreatiecentra, vakantieparken of campings. Je organiseert en begeleidt verschillende activiteiten en entertainment voor gasten, zoals sporttoernooien, spelletjes, knutselactiviteiten en thema-avonden.

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in Toerisme & Recreatie. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

 

Opleidingen in de Toerisme & Recreatie

Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Manager Travel & Hospitality

Manager Leisure & Hospitality

Evenementenorganisatie

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht