Ik houd mensen graag veilig

Het mooie van het studeren van Toerisme & Recreatie op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in de sector veiligheid, zijn er verschillende carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een breed scala aan opties in het waarborgen van veiligheid en het handhaven van de openbare orde. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen:

Beveiligingsmedewerker

Met een achtergrond in de sector veiligheid kun je aan de slag als beveiligingsmedewerker. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en beveiligen van gebouwen, terreinen en mensen. Je kunt werken in verschillende omgevingen, zoals winkelcentra, evenementen, luchthavens of bedrijven.

Handhaver Toezicht en Veiligheid

Je kunt werken als handhaver toezicht en veiligheid bij bijvoorbeeld de gemeente of in het openbaar vervoer. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde, het toezien op naleving van regels en het optreden bij ongewenst gedrag of incidenten.

 

 

Beveiligingsadviseur

Met jouw kennis van de sector veiligheid kun je ook een carrière nastreven als beveiligingsadviseur. Je bent betrokken bij het adviseren van bedrijven en organisaties over beveiligingsmaatregelen en -procedures. Je voert risicoanalyses uit, stelt beveiligingsplannen op en geeft advies over veiligheidsapparatuur en -systemen.

Brandwacht

Als brandwacht ben je verantwoordelijk voor het voorkomen, signaleren en bestrijden van brand. Je kunt werken bij brandweerkorpsen, industriële bedrijven of evenementenlocaties. Je bent getraind in brandveiligheid, het bedienen van blusapparatuur en het evacueren van mensen in noodsituaties.

Veiligheidscoördinator

Met een achtergrond in de sector veiligheid kun je ook aan de slag als veiligheidscoördinator. Je bent verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en evalueren van veiligheidsmaatregelen binnen een organisatie. Je werkt samen met verschillende afdelingen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsprocedures worden nageleefd.

 

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in Toerisme & Recreatie. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

Opleidingen in de veiligheid

Veiligheid & Vakmanschap 3 Mechatronica

Veiligheid & Vakmanschap 2 Mechatronica

Leidinggeven op Basis van Vakmanschap

Beveiliger

Handhaver Toezicht en Veiligheid

Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden

Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT

Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden

Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht