Ik zorg graag voor mensen

Het mooie van het studeren van de sector Zorg & Welzijn op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Als MBO-leerling die geïnteresseerd is in de sector Zorg & Welzijn, zijn er diverse carrièremogelijkheden waar je naar kunt streven. Deze studierichting biedt een breed scala aan opties in de zorgsector en het welzijnswerk. Hier zijn enkele beroepen die je kunt overwegen:

Verpleegkundige

Met een achtergrond in de sector Zorg & Welzijn kun je aan de slag als verpleegkundige. Je verleent zorg aan patiënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen of thuiszorgorganisaties. Je helpt bij dagelijkse activiteiten, voert medische handelingen uit en ondersteunt patiënten bij hun herstel.

Helpende Zorg en Welzijn

Je kunt werken als helpende zorg en welzijn in verzorgingshuizen, thuiszorg of bij mensen thuis. In deze rol assisteer je cliënten bij hun persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken en het bieden van emotionele ondersteuning.

 

 

Pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker werk je met kinderen in kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang of jeugdzorginstellingen. Je zorgt voor een veilige en stimulerende omgeving, organiseert activiteiten en begeleidt kinderen in hun ontwikkeling.

Sociaal werker

Met jouw kennis van Zorg & Welzijn kun je ook een carrière nastreven als sociaal werker. Je biedt ondersteuning aan mensen in verschillende situaties, zoals ouderen, mensen met een beperking of gezinnen in problematische omstandigheden. Je helpt hen bij het oplossen van problemen, het verkrijgen van toegang tot de juiste diensten en het verbeteren van hun levenskwaliteit.

Activiteitenbegeleider

Als activiteitenbegeleider werk je in bijvoorbeeld verpleeghuizen of zorginstellingen voor mensen met een beperking. Je organiseert en begeleidt activiteiten om het welzijn en de sociale interactie van cliënten te bevorderen.

 

Onthoud dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van de carrièremogelijkheden die je kunt verkennen met een achtergrond in de sector Zorg & Welzijn. Het is belangrijk om je interesses en vaardigheden verder te verkennen en te ontdekken, zodat je een carrièrepad kunt kiezen dat bij jou past.

Opleidingen in de Zorg en Welzijn

Sociaal Werk BOL

Mbo-Verpleegkundige BOL

Doktersassistent BBL

Apothekersassistent BBL

Verzorgende IG BOL

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg BOL

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang BBL

Onderwijsassistent BBL

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker BOL

Komende evenementen

Open huis

12 december 2024

Ga terug naar de overzicht