Opzichter / uitvoerder groene ruimte

Ben jij graag betrokken bij het aanleggen en ontwikkelen van verschillende soorten tuinen, zoals kasteeltuinen, instellingstuinen en stadsgroen? Lees dan snel verder.

In deze functie wordt bureauwerk vaak gecombineerd met praktisch buitenwerk. Je leest tekeningen, bereidt groenaanleg voor, haalt projecten binnen en voert ze uit. Het is ook een verantwoordelijke baan, want als Opzichter/Uitvoerder ben je verantwoordelijk voor het werk, de mensen, het gereedschap en de machines. Daarnaast leer je hoe je een groenvoorzieningsbedrijf runt, waardoor je ook heel veel leert over ondernemerschap.

Tijdens de opleiding krijg je ook de mogelijkheid om de VCA-licentie te behalen. Een VCA-licentie staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en daarmee laat zien dat je kennis en vaardigheden hebt op het gebied van veiligheid.

Met een carrière als Opzichter/Uitvoerder in De Levende Tuin draag je bij aan het creëren van groene en leefbare omgevingen. Ontwikkel jezelf in deze dynamische sector en maak van je passie voor groen je beroep!

Mogelijke beroepen
Leidinggevende functie in aanleg en ontwikkeling van tuinen en groenvoorzieningen. Bij hoveniersbedrijf, gemeente of waterschap. Eigen (hoveniers)bedrijf.

Vervolg na je studie
Na een studie op niveau 3 kun je door naar niveau 4. Na niveau 4 kun je gaan werken of doorleren in het hbo, bijvoorbeeld in een groene bachelor, natuur of landschapsinrichting, een docenten- of een managementopleiding bij Aeres hbo.

Start: Augustus 2024

Duur: 3 jaar

Leerweg: BOL (Beroepsopleidende Leerweg)

Niveau: Mbo-niveau 3 (Vakopleiding)

Niveau: Mbo-niveau 4 (Middenkaderopleiding & specialistenopleiding)

Sector: Tuin en landschap

Locaties:

Aeres MBO Almere

Komend evenement op deze locatie:

Open huis
Terug naar overzicht