Vakbekwaam medewerker de groene stad

Stel je voor: gebouwen die niet alleen slim zijn, maar ook vol zitten met planten en innovatieve technologieën. Deze gebouwen bieden oplossingen voor diverse klimaatproblemen, zoals luchtverontreiniging en efficiënt omgaan met regenwater. Als dit jou aanspreekt, dan is het profiel ‘Het Levende Gebouw’ wellicht iets voor jou!

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met het vergroenen van verschillende soorten gebouwen, zoals winkelcentra, ziekenhuizen en scholen. Je leert hoe je groene ruimtes kunt ontwerpen en groene daken en wanden kunt creëren. Daarnaast verdiep je je in planten en hun impact, en werk je met techniek door het installeren en bedienen van automatische irrigatiesystemen via een handige app. Je krijgt ook de kans om groene oplossingen te bedenken om de omgeving mooier en gezonder te maken.

Mogelijke beroepen
Leidinggevende functie in aanleg en ontwikkeling bij gespecialiseerde groenaannemers, interieur beplanters, subtropische zwemparadijzen, vakantieparken en importeurs van interieurbeplanting.

Meer informatie

Start: Augustus 2025

Duur: 3 jaar

Leerweg: BOL (Beroepsopleidende Leerweg)

Niveau: Mbo-niveau 3 (Vakopleiding)

Sector: Tuin en landschap

Locaties:

Aeres MBO Almere

Komend evenement op deze locatie:

Open huis
Terug naar overzicht