Profiel Het levende gebouw

Stel je voor: gebouwen die niet alleen slim zijn, maar ook vol zitten met planten en innovatieve technologieën. Deze gebouwen bieden oplossingen voor diverse klimaatproblemen, zoals luchtverontreiniging en efficiënt omgaan met regenwater. Als dit jou aanspreekt, dan is het profiel ‘Het Levende Gebouw’ wellicht iets voor jou!

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met het vergroenen van verschillende soorten gebouwen, zoals winkelcentra, ziekenhuizen en scholen. Je leert hoe je groene ruimtes kunt ontwerpen en groene daken en wanden kunt creëren. Daarnaast verdiep je je in planten en hun impact, en werk je met techniek door het installeren en bedienen van automatische irrigatiesystemen via een handige app. Je krijgt ook de kans om groene oplossingen te bedenken om de omgeving mooier en gezonder te maken.

Met het profiel ‘Het Levende Gebouw’ bouw je aan een duurzame en milieubewuste toekomst. Laat jouw passie voor groen en techniek samenkomen in deze boeiende opleiding!


Mogelijke beroepen

Leidinggevende functie in aanleg en ontwikkeling bij gespecialiseerde groenaannemers, interieurbeplanters, subtropische zwemparadijzen, vakantieparken en importeurs van interieurbeplanting.

Start: Augustus 2024

Duur: 3 jaar

Leerweg: BOL (Beroepsopleidende Leerweg)

Niveau: Mbo-niveau 3 (Vakopleiding)

Niveau: Mbo-niveau 4 (Middenkaderopleiding & specialistenopleiding)

Sector: Landschap en recreatie

Locaties:

Aeres MBO Almere

Komend evenement op deze locatie:

Open huis
Terug naar overzicht