Inge Kirsten

School gegevens

Decaan bij: Buitenhout College
Adres: Ambonstraat 2
Postcode: 1335 JV
Plaats: Almere Buiten

Ik ben Inge Kirsten en samen met Henriette Alkema zijn wij de decanen van het Buitenhout College. Op het Buitenhoutcollege willen we leerlingen voorbereiden om te leren zelf keuzes te kunnen maken . Keuze voor een werkgebied of vakkenpakket op de Mavo maar ook daarna een keuze voor een vervolgopleiding.
We bieden verschillende activiteiten aan waardoor leerlingen nadenken waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden. Als leerlingen daar een goed beeld van hebben, kunnen ze aan de slag met nadenken welke opleiding en misschien wel werk daarbij past. Maar ook welke stappen moet ik dan nemen en wie kan mij daarbij helpen .
Dat hoeven we gelukkig niet alleen te doen, dat doen we samen met mentoren maar ook ouders maar als eerste natuurlijk de leerling zelf.
De leerling, jij dus, moet eigenaar worden van je loopbaan. Zelf keuzes maken, op basis van waar jjj in goed bent maar vooral ook wat jij belangrijk vindt. Als je dit helder hebt kun je een eerste stap maken naar een keuze in jouw loopbaan