Ik wil graag iets mooi laten beleven

Het mooie van het studeren van landschap en recreatie op mbo-niveau is dat je een solide basis legt voor verdere groei en specialisatie. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan na het behalen van je mbo-diploma of besluiten om verder te studeren op hbo-niveau om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Een studie in landschap en recreatie op mbo-niveau biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Parkbeheerder

Met een achtergrond in landschap en recreatie kun je aan de slag als parkbeheerder in een natuurgebied, park of recreatiegebied. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het landschap, het coördineren van recreatieve activiteiten en het zorgen voor een veilige en aantrekkelijke omgeving voor bezoekers.

Natuurgids

Als natuurgids kun je mensen rondleiden en informeren over de natuur en het landschap. Je kunt excursies organiseren, educatieve programma’s aanbieden en mensen bewust maken van het belang van natuurbescherming.

 

 

Landschapsontwerper

Met jouw kennis van landschap en recreatie kun je ook een carrière nastreven als landschapsontwerper. Je kunt betrokken zijn bij het creëren van aantrekkelijke en functionele buitenruimtes, zoals parken, tuinen en recreatiegebieden. Je zult ontwerpen maken, materialen selecteren en werken aan projecten die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord zijn.

Recreatiemedewerker

Je kunt werken als recreatiemedewerker bij een camping, vakantiepark of recreatiecentrum. In deze rol ben je betrokken bij het organiseren en begeleiden van recreatieve activiteiten voor gasten, zoals sporttoernooien, spelletjes, knutselactiviteiten en thema-avonden.

Groenmedewerker

Met een achtergrond in landschap en recreatie kun je ook aan de slag als groenmedewerker. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanleg van groenvoorzieningen in steden, parken, tuinen en openbare ruimtes. Je kunt planten en bomen verzorgen, gazons maaien, onkruid wieden en algemene tuinwerkzaamheden uitvoeren.

 

Opleidingen in landschap en recreatie

Profiel Het levende gebouw

Profiel De levende tuin

Vakbekwaam hovenier

Medewerker hovenier

Komende evenementen

Open huis

25 mei 2024

Ga terug naar de overzicht